Semakan terakhir:
Semakan / pembangunan: TrackFollows
Panduan ini membincangkan cara membuang repost yang anda kongsikan. Hantaran asal dan perkongsian orang lain tidak dipadamkan. Meta menerangkan repost sebagai perkongsian hantaran dan reel awam dengan kredit kepada pencipta asal. Pengumuman rasmi Meta
Tangkapan skrin berikut menggunakan antara muka bahasa Inggeris. Nama menu dan kedudukan butang mungkin berbeza mengikut bahasa dan versi aplikasi.
Jika anda melihat mesej berikut dalam feed anda, itu bermakna kandungan telah di-repost:
"Anda telah repost Reel ini. Repost membolehkan anda berkongsi siaran orang lain di feed anda dengan pengikut."

Jika butang repost di sudut kanan bawah aktif (dengan tanda semak), klik butang tersebut.

Butang "Padam" akan muncul di bawah mesej "Anda telah repost Reel ini". Mengkliknya akan memadam repost dengan .

Jika anda ingin mengurus beberapa repost sekaligus, ikuti laluan ini:
[☰ di sudut kanan atas] → [Aktiviti Anda] → [Repost] → [Padam]

Sama seperti membuat repost yang mudah, mengurusnya juga penting. Gunakan dua cara di atas untuk menjaga feed anda kemas.